Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tesztek

Cikkek

The Legend of Zelda: The Wind Waker

2008.02.24

Új Nintendo konzol – új Zelda játék. Az összes korábbi Nintendo konzolra jelent meg Zelda játék, és közülük mindegyik az adott platform játékkínálatának élvonalába tartozott. Nem csoda, hogy amikor bejelentették a Dolphin-t, az új Nintendo konzolt, ami később ugye GameCube néven jelent meg, a rajongók elkezdtek gondolkodni, mi mindent tud kihozni magából a széria a következő generáción, amelyen számos új kibontakozási lehetőség nyílt meg a különböző játéksorozatok, így köztük a Zelda számára.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tesztek

The Legend of Zelda: Four Swords

2008.02.24

A Gameboy Advance minden idők legsikeresebb hordozható konzolja, több, mint 80 millió darabot adtak el a belőle az évek során. Azt hiszem, vitathatatlan, hogy ez a nagy siker nagyon is megérdemelt volt, olyan nagynevű játékok jelentek meg GBA-ra, mint a Golden Sun, a Mario and Luigi: Superstar Saga, a Final Fantasy Tactics Advance, a Castlevania: Aria of Sorrow… és itt be is fejezem, mert ennek az írásnak nem a GBA játékkínálatának bemutatása a célja.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tesztek

The Legend of Zelda: Oracle of Seasons

2008.02.24

Az Oracle of Seasons egy napon jelent meg a másik új GBC-s Zelda epizóddal, az Oracle of Ages-szel, ami eleve jelzi, hogy a két játék közt több kapcsolat van, mint a hasonló cím. Egyes kevésbé informált emberek odáig mentek, hogy a két játék 99%-ban megegyezik egymással, hasonlóan a Pokémon különböző verzióihoz, pedig erről szó sincs. Miről van akkor szó?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tesztek

The Legend of Zelda: Oracle of Ages

2008.02.24

Miközben a rajongók lassanként kapták az egymásnak ellentmondó információmorzsákat a második Nintendo 64-es Zeldáról, kettő – sőt, nem is kettő, hanem három – másik epizód is készült. Ez lett volna a Triforce Trilógia, azaz három egymással többé-kevésbé összefüggő Zelda játék Gameboy Color-ra. A lényege az lett volna, hogy a Triforce három darabjának közvetítése által Link három kontinenst jár be, megmenti azokat az éppen fenyegető gonosztól, majd végül megküzd azzal, aki mindegyik mögött áll: mondanom se kéne, hogy Ganonnal. Végül csak két rész készült el, amelyek közül az egyiket, nevezetesen az Oracle of Ages-t elemzem ki most.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tesztek

The Legend of Zelda: Majoras Mask

2008.02.24

A The Legend of Zelda: Ocarina of Time nagyon magasra helyezte a mércét. A minden idők legjobb fogadatásában részesedett játéka után a Nintendo nem állhatott elő egy középszerű, összecsapott folytatással, olyan részt kellett alkotni, amely méltó az OoT hírnevéhez. Miyamoto-ék ezt jól tudták, és egy igazán nagy dolgot akartak alkotni.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tesztek

The Legend of Zelda: Ocarina of Time

2008.02.24

Emlékezetes év volt 1998 a videojátékok történelmében. Olyan klasszikusok jelentek meg, mint a Metal Gear Solid, a Resident Evil 2, és az ezen írás tárgyát képző The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tesztek

The Legend of Zelda: Links Awakening

2008.02.24

A Nintendo Entertainment System a videojáték-történelem során legtöbbet fejlődött gép volt. Amikor a nagy N fejesei Japánban összerakták a gépet, és megjelentették rá a Donkey Kong Arcade portját, nem is sejtették, hogy pár év múlva olyan játékot gyártanak majd, mint a Super Mario Bros. 3. Hosszú évek teltek el, mire teljesen kihasználták a NES nyújtotta lehetőségeket. Manapság nincs akkora különbség egy konzol első és utolsó játékai közt, mint a NES-nél. Ez is csak azt bizonyítja, mekkora előrelépés volt a Nintendo gépe az előző generációhoz (Atari 2600, Intellvision, Colecovision) képest.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tesztek

The Legend of Zelda: A Link to the Past

2008.02.24

Az 1991-ben SNES-re kiadott The Legend of Zelda: A Link to the Past igazi mérföldkő mind a Zelda sorozat, mind úgy egyáltalán a videojátékok történelmében. Sokan (köztük én) ezt tartják az első igazi Zelda epizódnak, amelyet egyébként a mai napig a világ egyik legjobb játékának tartanak. És hogy miért tartom / tartjuk ezt az első igazi résznek?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tesztek

Zelda II: The Adventure of Link

2008.02.24

Többféle módja van egy sikeres játék folytatásának elkészítésének. A legegyszerűbb az, hogy maradnak annál, ami egyszer már bejött, azaz kevés újítással, rövid idővel az első megjelenése után piacra dobnak egy az elődhöz nagyon hasonló játékot, amiben kevés egyedi ötlet van. Az első rész rajongói nagy valószínűséggel ezt is meg fogják venni, már csak a neve miatt is. Gyakran előfordul azonban, hogy a biztos siker miatt a folytatást összecsapják a fejlesztők, és egy sorozat így ellaposodik.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tesztek

The Legend of Zelda

2008.02.24

The Legend of Zelda. Azt hiszem, nincs olyan konzolos, akinek ne mondana semmit ez a név. Mindenkinek előjönnek emlékek, érzelmek ennek hallatán, és ez nem véletlen. A több, mint húsz év alatt megjelent több, mint tizenöt epizód valamelyikével valamilyen módon már mindenki találkozott, ha csak érintőlegesen is. Kikerülhetetlen része lett a Zelda a konzolozásnak. Rengeteget lehetne írni a széria sikereiről, arról, hogy lett az Ocarina of Time több ízben a világ legjobbjának megszavazott játék, hogy újult meg a Zelda minden egyes részben, és a „legendás” végtelen fejlesztési és megjelenési kálváriákról, de ezekre, és még sok másra is máskor kerül majd sor. A mostani leírás ugyanis a sorozat elindulására, az 1987 nyarán NES-re megjelent The Legend of Zelda nevű játékra vonatkozik.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tesztek